„The Asyut Project“: Die altägyptische Nekropole von Assiut: Dokumentation und Interpretation (DFG)

Aegyptologie_UMZ_AsyutProject_0458768
Blick auf den Gebel Assiut al-gharbi/View of the Gebel Asyut al-gharbi; © The Asyut Project

8.8.2018: Now available in Arabic: Kahl's Ancient Asyut, TAP 1:

J. Kahl, Ancient Asyut: The First Synthesis after 300 Years of Research, translated in Arabic by Prof. Mohamed Abdelrahiem, Sohag University, Bulletin of the Faculty of Arts Vol. 47, Sohag 2018.

19.07.2018: The Asyut Project Websites - Now available in English und Japanese

The Asyut Project Websites are now available in English and Japanese! We thank our colleague Chiori Kitagawa M. A. for her translation skills. Click on the individual subpages to find the information.

17.04.2018: Neuerscheinung TAP 7: Chronological Overview of Pottery from Asyut

Der neueste Band der Assiut-Reihe ist erschienen! Ab sofort ist "T. I. Rzeuska, Chronological Overview of Pottery from Asyut. A contribution to the history of Gebel Asyut al-gharbi, The Asyut Project 7, Wiesbaden 2017" im Harrassowitz Verlag erhältlich.

09.01.2018: Unterstützung für „Asyut's Fourteen“ durch die „Schule des Sehens“

Die geplante Ausstellung „Asyut's Fourteen. Eine Entdeckungsreise in einen altägyptischen Gräberberg“ wird von Oktober bis Dezember 2019 auf dem Campus der JGU stattfinden.